Celelalte arte

Viaţa este un tango

Imaginile de mai sus, cu oameni dansând tango pe străzile oraşului, m-au făcut să mă gândesc, nu doar odată, că viaţa însăşi este un tango. Relaţiile interumane au toată tensiunea unui tango. Ne ocolim scrutător, înaintăm fălos şi făcând paradă, dăm inapoi intimidaţi sau ne întâlnim la mijlocul drumului. Uneori reuşim să ne potrivim paşii pentru o vreme. Nu cred că există poveste de viaţă care să nu poată fi descrisă prin mişcările tangoului.

Dragostea cu atât mai mult este un tango. Dai târcoale lente. Înaintezi pentru a te retrage. Te retragi numai pentru a fi urmat. Te avânţi pentru a te opri în ultima clipă. Îngenunchezi dar numai pentru a fi ridicat. Te abandonezi pierdut în braţele iubirii. Eşti repus pe picioare. Şi, mereu, te îndepărtezi şi revii, ca un fluture fascinat de flacără şi celălalt la fel, până când nu mai ştiţi, niciunul, cine e fluturele şi cine e flacăra.

Fie să dansăm cu toţii cât mai mult şi, dacă tot ne aflăm pe ringul de dans, să dansăm cu patimă! Bucuraţi-vă de muzică şi nu vă mai târâţi picioarele!

3 gânduri despre „Viaţa este un tango

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.