Scrise pe marginea paginii

Soarta este cel mai tare ironist

… că umorist nu-i pot spune totuşi.

Săptămâna asta, Rusia îşi pune cenuşă în cap pentru asasinarea ultimului ţar şi a familiei sale de către comunişti acum 90 de ani. Sau, în limbajul oficial, „organizează o serie de evenimente comemorative”.

Asta îmi aminteşte că, doar cu câţiva ani înainte de dezastrul rus de la 1917, Regina Maria a României încercase să o peţească pe una dintre fiicele ţarului pentru fiul său, care nu era încă Regele Carol al II-lea, dar era deja un fustangiu iresponsabil ce dădea mari dureri de cap părinţilor săi regali. Mi se pare că avută în vedere era principesa Olga. Acuma nu mi-e mie clar dacă principesei nu i-a plăcut Carol sau pur şi simplu nu i-a plăcut renumele lui dar, pe tot parcursul vizitei pe care familia imperială rusă a făcut-o în România, fata a avut grijă să apară în public cât mai neatrăgătoare şi numai însoţită de surori ba, la un moment dat, s-a dat şi bolnavă.

Ca rezultat, evident că nu a rezultat nimic.

Drept urmare, Carol viitor al doilea şi-a continuat nebuniile care au culminat cu Elena Lupescu, iar principesa s-a întors în Rusia, la ceea ce urma să fie foarte scurta şi crunt sfârşita ei viaţă. Să mai zici că ştii vreodată când ai evitat un rău şi când, de fapt, ai dat de unul şi mai mare.

P.S. Fetelor, asta nu înseamnă că trebuie să vă repeziţi la primul tip care vă iese în cale (sau nu din motive de genul ăsta). E doar un fapt divers al istoriei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.