Scrise pe marginea paginii

Personajul vă aparţine

Haideţi să ne jucăm un pic!

Se dă un personaj:

„Sensibilitatea lui e foarte fină, foarte fragilă. Din când în când îl cuprinde un entuziasm pătimaş. Câteva luni acesta îi umple întreaga existenţă, apoi entuziasmul îl părăseşte, tocit de un fel de saţietate. Uneori era nebun după sporturi, după artă, după explorări, ascensiuni  de munţi ori după altele. Niciuna din acestea nu i-a satisfăcut setea. Nu alerga după plăceri… Nu era avid de voluptăţi vulgare. Nu ştiu ce-i lipsea. De câte ori n-am stat cu el la o revistă sau spectacol şi l-am auzit murmurând furios: „Cum pot să înghită aşa ceva?”. Tot ce era rău sau stupid, pretenţios sau fals, îl făcea să se ruşineze. Şi, de câte ori, aflându-mă cu el pe o terasă şi urmărind cu privirile  mulţimea de oameni care se distrau, nu l-am auzit murmurând, gata să urle de invidie: „Cum naiba se amuză ăştia, ce văd, ce simt?”. Îi lipsea cu desăvârşire dorul de a fi fericit. Îi plăcea să se complice. Pentru el nimic nu era desăvârşit… Ar fi vrut ca butonii lui să fie din perle adevărate şi nu imitaţii dar lucrurile nu însemnau nimic pentru el. Nu-l interesau decât acelea care nu puteau fi cumpărate, ca de pildă liniştea sau diamantul verde din Dresda.”

Dacă aţi fi scriitori, ce aţi face cu acest personaj? Cine ar fi, ce i s-ar întâmpla? Şi cum l-ar chema?

P.S. Nu trebuie să ghiciţi cine e personajul, că nu e important. Ideea e să vă jucaţi cu el, atât. Să fiţi scriitori pentru cinci minute. Dar dacă ştiţi cine şi de unde este personajul vă rog să nu suflaţi, că stricaţi tot jocul!

5 gânduri despre „Personajul vă aparţine

 1. Acesta e un test care ma intimideaza. Drept pentru care recunosc cinstit: nu stiu cine e personajul, asa ca nu am cum sa suflu cuiva. Cam chinuit personajul, ca alearga dupa ceva ce nu poate prinde decat cu gandul… hmmm…eu l-as duce la Monte Carlo, sa vada insiruiri de bijuterii veritabile 🙂
  Un om atat de pretentios ar trebui sa se numeasca René (cu accentul cuvenit pe ultimul e). Nu ma intreba de ce, pur si simplu asa mi-a venit in minte.
  Acum cred ca te prapadesti de ras 🙂

  1. Dar nu e un test. Nu vreau să ghiciţi cine e personajul ci să vă jucaţi cu el. Sigur, dacă vreţi şi voi. Nici nu avea cum să fie un test, că nu e un roman celebru, anyway. E doar o joacă.

 2. L-as indragosti de o femeie foarte frumoasa si foarte desteapta (stiu ca pare dintr-o alta realitate) si misterioasa, care i-ar crea senzatia ca are aceleasi sentimente fata de el. Si femeia asta i-ar arata lui toate frumusetile „mici” ale lumii: gâzele din iarba umedă, privitul trenurilor de pe deal, bataia cu perne in camera lasata in dezordine etc. Si dupa ce il va fi cucerit astfel pe Philip, femeia, dupa o luna de „miere”, i-ar trimite un album foto. De aici afla Philip ce pramatie fu fermecatoarea fiintza la viata ei. Baiatul nu a fost pentru ea decat o alta papusha, mai interesanta, ce-i drept, insa atat. Philip se razbuna si el: o ucide pe prietena femeii – sa o numim Larisa. Am uitat sa va spun, femeia era o lesbiana celebra in cercurile inaltei societati, care nu stia, cum ziceam, prea multe despre Larisa: de unde venise, din ce traia etc… Philip ajunge in inchisoare unde, intr-o seara senina si umeda, are un moment de iluminare divina odata cu primul contact fizic oferit de batranul pederast din celula. Dupa 20 de ani iese si se calgureste. In ziua mortii sale, in timpul unei furtuni cumplite,o tanara cere adapost in manastire. Este lasata cu greu, mai ales dupa ce se descopera ca femeia era gravida. La mizeul noptii, Philip moare langa patul femeii care tocmai nastea in chinuri diamantul verde din Dresda.

  Cedez drepturile pentru ecranizare nascatoarei de diamant verde din Dresda, adica fiicei Larisei si a iubitei sale, cea ucisa cu atata sange rece de pretentiosul Philip.

  Dream on!! 🙂

 3. l-as trimite in excursie in australia si l-as indragosti, pe linga wolf creek unde va cauta forensic evidence pentru criminalul de turisti, de o aborigena din tuvalu, l-as pune sa traiasca in satul tribal de pe insula cu destui bani din domeniul .tv ca sa manince curmale uriase din ras al khaima si miei dulci din noua zeelanda, l-as altoi pe comunitatea satului si l-as pune sa respecte intocmai datinile locale stramosesti ca nu va avea incotro, l-as baga ca element exotic in formatia de dansuri populare a comunitatii si l-as face robul femeii, care-l va exploata nemilos si-l va abuza psihic de doua ori pe zi. in zilele bune. de patru ori in celelalte.

  nu vor fi prea multe zile bune.

  iar mai tirziu, cind global warming se va fi intimplat si insula tuvalu e inghitita de ape, i-as reda un strop din maretia initiala facindu-l capitan pe iahtul in jurul caruia se va infiripa SMPaT, societatea marina postapocaliptica tuvalu, pe saltelele importate din tasmania la pret redus ca urmare a politicii tarii din urma pentru eradicarea cancerului facial la diavoli.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.