O leapşa pe care am primit-o din toate părţile posibile. Mă simt ca în filmele alea mute, în care era câte un personaj care încasa trei tarte cu frişcă în faţă, din trei direcţii diferite şi, tocmai când îşi scotea şi el frişca din ochi, venea şi a patra.

1. Ce carte ai recomanda şi de ce unui dezamăgit în dragoste?

Povestirea „Un copac, o stâncă, un nor” de Carson McCullers, din volumul „Balada tristei cafenele. Ca să se gândească unde a greşit el însuşi sau ea însăşi în loc să dea vina numai pe celălalt sau pe toţi reprezentanţii sexului opus.

2. Ce carte ai recomanda iubitului?

Cartea de bucate, pentru că eu detest să gătesc. (Şi în plus, cât găteşte el, eu aş putea citi!)

3. Ce carte ai recomanda şi de ce celui mai bun prieten?

booksConjuraţia imbecililor” de J Kennedy Toole. Pentru că ar aprecia-o şi pentru că ne plângem destul de des una alteia de imbecilii din jur.

4. Ce carte ai recomanda şi de ce unui copil de 10 ani?

Gramatica limbii române, frate! Ca să nu ajungă şi generaţia asta să absolve facultatea şi să scrie „şti”, aţ-i” şi celelalte chestii pentru care eu nu le-aş elibera diplomele.

5. Ce carte ai recomanda unui mare aventurier/călător şi de ce?

Ghidul autostopistului galactic” de Douglas Adams, pentru că pe acolo sigur nu are cum să fi călătorit.

6. Ce carte ai recomanda şi de ce unui duşman cunoscut?

Oricât de ciudat s-ar putea să vi se pară, nu am duşmani.

7. Ce carte ai recomanda şi de ce unei persoane care nu iubeşte lectura?

Un roman care să abordeze un subiect pe care persoana respectivă îl iubeşte. Poate fi un bun început.

8. Ce carte ai recomanda şi de ce unuia cu nasul pe sus?

Ceva de Kurt Vonnegut, poate aşa şi-ar da seama ce absurde sunt toate vanităţile şi convenţiile care-i sunt atât de dragi.

9. Ce carte ai recomanda şi de ce celui care apare primul pe lista ta de bloguri?

Adinei B i-aş recomanda „Oglinda spartă” de Merce Rodoreda sau „Cealaltă jumătate a sufletului” de Carme Riera sau „Excelenţă” de Jaume Cabre. sau orice altceva din colecţia aia de literatură catalană de care vorbeam noi acum ceva vreme, la ea pe blog. Cum de ce? Ca să exploreze o literatură mai puţin cunoscută dar interesantă, că tot l-a citit pe Josep Pla.

10. Ce carte ai recomanda unuia care crede că le-a văzut pe toate în viaţă?

Zece moduri de a realiza că sunt un dobitoc autosuficient şi o reţetă de vindecare în cinci paşi simpli„. Aaaa, nu s-a scris?! Păcat, ar fi mare nevoie de ea!

Până acuma a răspuns cam toată blogosfera, aşa că i-o dau numai lui bughi mambo rag, aşa, de bun-venit în clubul cititorilor.

Reclame