După ce am scris despre biografia lui Garcia Marquez, constatând că omul a avut el însuşi o viaţă de telenovelă, materialul a fost menţionat pe bookblog, la Revista blogurilor, prilej pentru autoarea revistei de a se întreba şi a întreba cititorii: „cum ar arăta viaţa voastră romanţată? Trebuie să fii într-un fel anume ca să ai o viaţă de poveste sau e doar jocul întâmplării?”.

Ei bine, întrebarea m-a pus pe gânduri, cu următorul rezultat:

Sunt oameni a căror viaţă, romanţată, ar fi un bun subiect de telenovelă. În ceea ce mă priveşte, şi romanţată, şi neromanţată, viaţa mea ar fi cel mult subiect de roman postmodernist d-ăla în care omul îşi contemplă o zgaibă de pe genunchi preţ de douăzeci de pagini meditând asupra futilităţii iremediabile bla-bla-bla… Ca film, s-ar turna musai în sepia şi ar avea maxim zece spectatori la proiecţie, dintre care şase ar pleca înainte de jumătatea filmului…

La dracu, eu însămi aş scoate o carte din geantă şi m-aş apuca să citesc pân la final!

D-aia vă întreb, viaţa voastră ce ar fi: roman clasic, film de acţiune, telenovelă, roman SF, thriller cu avocaţi, policier, comedie, roman satiric? Şi dacă s-ar face o ecranizare, cine v-aţi dori s-o regizeze?

 

Anunțuri