Scrise pe marginea paginii

P: May the steam force be with you!

Ce să fie, ce să fie? O să fie nebunie! Căci a tunat şi s-au adunat nouă meşteri mari, calfe şi zidari de cuvinte – şi cu încă unul zece care-i şi întrece – care mări se vorbiră şi cu editorul Adrian Crăciun se sfătuiră. Le-a dat ca soluţie a doua revoluţie. Sau, ca să încetez cu aberaţiile şi să trec la fapte, mai puţin de o lună ne mai desparte de o antologie steampunk românească – şi despre România – în care zece autori s-au pus să demonstreze ce pot face împreună puterea imaginaţiei şi forţa aburilor. Scoasă, antologia, de Millennium Books.

Cuprinsul arată astfel:

– Prefață de Ștefan Ghidoveanu
– Ioana Vișan: Plimbarea de dimineață a domnișoarei Vu
– Costi Gurgu: Cetatea Neagră
– George Lazăr: De la țigani
– Michael Haulică: Povestea lui Calistrat Hadîmbu din Vizireni, ucis mișelește de nenicul Raul Colentina într-un han de la marginea Bucureștilor
– Ștefana Cristina Czeller: Suflete de plumb
– Marian Truță: Lungul drum din cer acasă
– Oliviu Crâznic: Ultima clepsidră
– Mircea Opriță: Alchimistul
– Aron Biro: Profeții despre trecut
– Florin Pîtea: Nostalgia revoluției

În afară de textul lui Mircea Opriţă, celelalte sunt materiale originale, concepute special pentru această antologie de autorii de mai sus. Care nici au luat cititorii în balon, nici nu i-au aburit şi nici nu le-au aruncat cu praf (de cărbune) în ochi, ci au suflecat mânecile şi au dat zdravăn la lopată. Masa, dansul, felicitările, criticile, cărămizile şi ouăle clocite, după caz şi impresie, vor fi posibile cu începere din prima jumătate a lui martie, când cartea va fi disponibilă pentru cititori.  Mai multe detalii despre cost şi precomenzi – pe blogul lui Horia Nicola Ursu.

8 gânduri despre „P: May the steam force be with you!

  1. Păi ba nu, că referirea la „nouă şi cu unul zece care-i şi întrece” îi vizează strict pe cei zece scriitori, pe ideea că, dintre cele zece texte, fiecare cititor va avea unul care să-i placă mai mult. Aspoiu e menţionat separat, în propoziţia următoare.
   Am să modific data.

 1. Pare o carte interesanta, as vrea sa dau o precomanda dar nu stiu cat dureaza pana vine. Problema este ca as vrea sa fac si una cadou unui prieten bun dar trebuie sa ajunga la timp. Am sa postez si pe celalalt blog, sper sa primesc un raspuns cat mai repede, multumesc anticipat.

  1. Dincolo vi se poate răspunde cel mai bine, că ăla e blogul şefului editurii. Din ce ştiu eu, o comandă prin curier se livrează în maxim 48 de ore, iar eu una am primit pachete şi de la Iaşi sau Suceava prin Poşta Română într-un interval de vreo trei-patru zile.
   Acuma, cât durează din momentul în care ajunge cartea fizic la editură şi până când se procesează toate comenzile şi se expediază pachetele, asta numai ei pot să vă lămurească.
   Dacă doreaţi un răspuns, ăsta este, dacă e spam, măcar a fost unul inteligent şi on topic, chestie pe care o apreciez întotdeauna.

  1. Păi lui Sterling i s-a publicat o antologie cyberpunk la Millennium şi probabil o fi ţinând legătura. Da oricum e mişto. Deşi ştii care-i problema cu antologiile prea localizate geografic? Că există riscul să nu funcţioneze în afara lui (da, ştiu, las să cucerească ei scriitorii români piaţa internă şi p-ormă om mai vedea noi, dar…). Adică, în cazul unei eventuale traduceri, unele referiri la istoria sau cultura noastră ar putea să nu funcţioneze. Ştii cum e când explici un banc, că nu prea merge. Dacă te cantonezi în mitologia românească e posibil să scoţi ceva din ea de interes mai larg. Dacă însă te axezi pe istorie sau pe actualitate… nu prea ştiu, zău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.