Ce să fie, ce să fie? O să fie nebunie! Căci a tunat şi s-au adunat nouă meşteri mari, calfe şi zidari de cuvinte – şi cu încă unul zece care-i şi întrece – care mări se vorbiră şi cu editorul Adrian Crăciun se sfătuiră. Le-a dat ca soluţie a doua revoluţie. Sau, ca să încetez cu aberaţiile şi să trec la fapte, mai puţin de o lună ne mai desparte de o antologie steampunk românească – şi despre România – în care zece autori s-au pus să demonstreze ce pot face împreună puterea imaginaţiei şi forţa aburilor. Scoasă, antologia, de Millennium Books.

Cuprinsul arată astfel:

– Prefață de Ștefan Ghidoveanu
– Ioana Vișan: Plimbarea de dimineață a domnișoarei Vu
– Costi Gurgu: Cetatea Neagră
– George Lazăr: De la țigani
– Michael Haulică: Povestea lui Calistrat Hadîmbu din Vizireni, ucis mișelește de nenicul Raul Colentina într-un han de la marginea Bucureștilor
– Ștefana Cristina Czeller: Suflete de plumb
– Marian Truță: Lungul drum din cer acasă
– Oliviu Crâznic: Ultima clepsidră
– Mircea Opriță: Alchimistul
– Aron Biro: Profeții despre trecut
– Florin Pîtea: Nostalgia revoluției

În afară de textul lui Mircea Opriţă, celelalte sunt materiale originale, concepute special pentru această antologie de autorii de mai sus. Care nici au luat cititorii în balon, nici nu i-au aburit şi nici nu le-au aruncat cu praf (de cărbune) în ochi, ci au suflecat mânecile şi au dat zdravăn la lopată. Masa, dansul, felicitările, criticile, cărămizile şi ouăle clocite, după caz şi impresie, vor fi posibile cu începere din prima jumătate a lui martie, când cartea va fi disponibilă pentru cititori.  Mai multe detalii despre cost şi precomenzi – pe blogul lui Horia Nicola Ursu.

Anunțuri