Plecată prin vecini

Plecată prin vecini

De data asta în revista Suspans.ro, unde mi-am dat cu părerea despre The Passage a lui Justin Cronin:

Justin Cronin declară că s-a apucat să scrie „The Passage” instigat de fiica lui – pe atunci de nouă ani – care voia o poveste în care o fetiţă să salveze lumea. Cum s-a ajuns de-aici la o Apocalipsă cu vampiri, în care aceştia nu sunt nici pe departe creaturile romantice şi fermecătoare brevetate de Anne Rice, asta numai o minte sucită de scriitor poate să priceapă, dar, în tot cazul, aşa s-a născut mastodontul de 800 de pagini numit „The Passage”, care este doar prima parte dintr-o încă nefinalizată trilogie.

Restul, aici.

Ce să zic, citind materialul acum, după ce a fost publicat, văd nuş câte feluri în care l-aş fi putut scrie mai bine. Sunt infinit de nemulţumită de lipsa mea de disciplină şi de concentrare din ultima vreme.

@ All

Îmi cer scuze că am pornit o discuţie şi după aia am dispărut din peisaj, dar am avut treabă până peste cap. Revin de mâine.

5 gânduri despre „Plecată prin vecini

  1. Da, plus că asta ruinează cumva toată ideea oamenilor obişnuiţi care descoperă că pot să salveze lumea aşa, imperfecţi şi nesiguri cum sunt. Dacă, dintr-odată, dai de înţeles că ei de fapt sunt aleşi cumva, sunt cei meniţi şi ei mai şi simt asta, ai omorât o premisă interesantă în favoarea uneia care şi-a cam demonstrat/epiuzat potenţialul.

 1. Culmea e ca, cel putin pe mine, lupta „pe fata” dintre Dumnezeu si Diavol din The Stand, m-a deranjat mult mai putin decat izul de supranatural din The Passage.

  Desi mi-a placut cartea, eu probabil nu o sa mai citesc volumul 2..timpul pentru citit este mult prea scurt ca sa-l mai petrec alaturi de dumnezeu, vampiri si o noua apocalipsa pe parcursul a alte 1000 de pagini.

  1. Păi la King eşti prevenit mai de la început că diavolul o să apară şi el nici nu insistă foarte mult pe partea ştiinţifică, în timp ce Cronin semnalează stânga (ştiinţă) şi după aia mai că ar face dreapta.
   Pe de altă parte, poate că te-a deranjat tocmai pentru că o văzuseşi mai întâi la King.
   Eu o să citesc mai departe, deşi încep să cam obosesc de atâtea serii câte am începute şi neterminate din vina autorilor.
   Plus că eu mi-aş petrece un timp nelimitat alături de vampiri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.