Scrise pe marginea paginii

Precizare

Pentru că sunt unii paranoici care văd conspiraţii peste tot: rubrica din dreapta, „Recomand” înseamnă că am dat peste o carte care mi-a făcut o asemenea impresie încât îmi pun obrazul pentru ea şi că, după părerea mea, oricine se cheamă cititor ar trebui să o citească.  Adică e vorba de convingere şi nu de publicitate, dacă aş pune publicitate pe blog aş numi-o ca atare.

14 gânduri despre „Precizare

 1. Stii, inca nu s-a abrogat libertatea, mai ai voie sa faci pe blogul tau recomandari…:). Insa inteleg nevoia precizarii – si eu am scris la mine pe blog ca fac recomandari de lectura, nu recenzii, tocmai ca sa nu inceapa lumea sa se agite aiurea…
  Unde s-a ajuns, God – tre sa iti explici fiecare actiune… Trist.

 2. ataşează şi certificările de la stat care îţi permit să faci recomandări. Ai permis de port carte? Calificare de cititor? Certificat de conformitate a cărţilor recomandate?

 3. Au ajuns deja sa o ia razna intr-o asemenea masura ? Conspiratii livresti, ce sa-i mai zici. Grav. Presupun ca stau sa identifice potentialii complici, finantatori, beneficiari. Chiar, ai permis de port carte ? 🙂

 4. @ Oliviu
  Libertatea de exprimare nu s-a abrogat, în schimb bunul-simţ are o problemă de sănătate cronică.

  @ Feri, Cinabru
  Uuups! Am dat de naiba, mă tem că nu mi-am scos permis de port-carte, deci dacă poliţia cărţilor ar face o razie la mine în casă aş încurca-o, pentru că deţin nu una, nu două, ci o mulţime de cărţi fără permis. Mi-e că mă aleg cu o condamnare pe termen lung: 20 de ani în faţa televizorului sau ceva de genul ăsta.

  @ Monica
  Ba era, zi mersi că ai ratat tu locurile şi scandalurile acelea care m-au determinat pe mine să fac genul ăsta de precizare, nu că în faţa paranoicilor ar ajuta asta prea mult.

 5. Eu țin cu Monica, n-aș fi considerat nici eu necesară precizarea. 🙂 Cum zice undeva Murakami, dacă ai nevoie de explicații ca să înțelegi, nu o să înțelegi niciodată!

 6. @ călăuza
  Mai că-mi venea să-ţi dau dreptate, dar n-ai crede câţi oameni, altminteri sănătoşi la cap, suspectează fără nicio tresărire interese pecuniare în dosul a orice, ca şi cum gesturile sincere sau dezinteresate ar fi un fel de boală din fericire eradicată.

  @ monica
  Nu, n-o să fie.

  @ dragos, adina
  Băi, ce faceţi voi aicea, mă deconspiraţi?! Tocmai când mă credea lumea.

 7. @dj – Pai cum nu? Doar nu te-am vazut la Gaudeamus cum impingeai la roaba cu bănet? De la o editura un milion, de la alta doua… 😀

  Oricum, stai tu linistita; intr-o Dilemateca recenta isi dadea cu parerea cum domn cum ca lansarile de carte si recenziile oricat de profesioniste si publicate oriunde sunt de fapt publicitate pura, iar singurul lucru „nobil” pe care il poti face cu o carte e sa scrii despre ea vreun doctorat. Deci sau studii aprofundate si stiintifice sau publicitate, loc de intors nu e.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.